Saarlooswolfhondenkennel Sambrewolf

Over ons

Ronald en Marieke, sinds 2006 samen, inmiddels getrouwd en met kind. Van rijtjeshuis in een betonnen voorstad van Noord-Holland, naar groene omgeving aan de rand van de Belgische Ardennen. Van werken in loondienst op kantoor, naar freelancer van huis uit werkend.

In 2010 raakten we geïnteresseerd in het ras Saarlooswolfhond. Wat een prachtige verschijning, met karakter! Dichtbij de natuur, een free spirit, een wolfhond!

Hoe langer we met het ras Saarlooswolfhond te maken hebben, hoe meer en meer verzot we er op zijn geraakt en hoe meer wij onze leefstijl hebben aangepast.

Soms denk ik dat wij meer en meer op de Saarlooswolfhond zijn gaan lijken. Onze voorkeur voor rust, natuur en gezin (roedel) is steeds sterker geworden.

Onze Roedel

Malek van de Wolfsdreuvnik is sinds januari 2014 bij ons. Hij is de oerhond, de grootvader, de stamoudste. Malek is een veteraan. Hij is 10 jaar oud, vader van 11 kinderen en zelfs opa!

In januari 2019 werd een prachtig elegant teefje geboren. Onze roedel werd uitgebreid met een bosbruine dame. Skylla Lykos Erebos. Roepnaam Sif. Zij is 5 jaar oud en wij hopen haar in te mogen zetten voor de fokkerij van de NVSWH.

Wij mochten een derde Saarlooswolfhond verwelkomen in ons gezin. Wij hebben de kleinzoon van Malek een huisje mogen geven. Hij is geboren in juli 2022. Deze pup heet Khalibisnya Maginwulf Tyr (roepnaam Tyr) en wij zullen hem nog jaren 'pup' blijven noemen! Ook deze jongen hopen wij in te mogen zetten voor de fokkerij om zo de lijnen van ons Malek voort te zetten.

Sambrewolf

Wij wonen aan de rivier 'La Sambre'. Onze roedel is voorlopig compleet. Vanwege onze liefde voor het ras, willen wij ook bijdragen aan het voortbestaan. Wij willen de lijnen van onze honden voortzetten en een eigen familie stamboom vertegenwoordigen. Vandaar dat wij nu geregistreerd staan als kennel.

Wij zullen altijd een kleinschalige kennel zijn, waar wij zelf (hopelijk) enkele honden in eigen roedel hebben en bij gelegenheid een nestje ter wereld mogen brengen.

Een Saarlooswolfhond is geen gemakkelijke hond. Maar hij verovert een plek in je hart zoals geen ander kan innemen.

Winter Sambrewolf

Januari 2024

Sneew, spelen en mooie foto's

Clubmatch NVSWH Mei 2023

12 Mei 2023

Deelname Sif en Tyr bij de clubmatch van de NVSWH

Fotoshoot Malek

22 april 2023

Klik hier om de resultaten van de fotoshoot te bekijken

Sif op de voorpagina

8  Maart 2023

Klik hier om het artikel in het clubblad te bekijken

Bekijk onze fotogalerij

17 november 2022

Klik hier om een overzicht van onze fotoalbums te bekijken

Nieuw gezinslid: Tyr

25 oktober 2022

Klik hier om kennis te maken met Khalibisnya Maginwulf Tyr

Fokkers, verenigingen, liefhebbers van de Saarlooswolfhond waarbij wij zijn aangesloten en / of een pup hebben mogen adopteren

NVSWH

Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden

BSWV

Belgische Saarlooswolfhondenvereniging

Lykos Erebos

Saarlooswolfhondenfokker en Canine Coaching Services

Khalibisnya Maginwulf

Saarlooswolfhondenfokker en kennel